У БПП обіцяють покарати тих, хто не дав повноваження Турчинову

Вівторок, 23 грудня 2014, 11:53

У фракції "Блоку Петра Порошенка" обіцяють вжити заходів щодо тих депутатів, які не підтримали рішення фракції щодо голосування за новий закон про РНБО.

Про це на брифінгу у Раді повідомила депутат БПП Ірина Геращенко.

За її словами, у БПП обурені тим, що Рада не захотіла дати РНБО повноваження для координації діяльності силових відомств.

"Ми хочемо наголосити, в тому числі і для парламентських неофітів, які сьогодні влаштували дивну ситуацію, що Конституція вимагає прийняття законів, які розтлумачують ту чи іншу статтю Конституції. І нинішній закон займався розширенням повноважень РНБО, удосконалення системи цієї координації", - заявила Геращенко.

"Недарма "Опозиційни блок" раділи, як діти, як коли вони НАТО провалили. І дуже шкода до цієї радості доєдналися демократичні фракції коаліції", - додала вона.

Геращенко пообіцяла, що БПП на фракції розбереться із тими членами, які не підтримали цей законопроект попри рішення фракції.

"Для мене дивне і неголосування кількох наших колег, які, відповідно до статуту фракції, зобов'язані, якщо прийняте відповідне рішення, голосувати разом всі. Я думаю, ми розглянемо це питання на фракції", - заявила вона.

Згідно з даними голосування, із БПП при голосуванні за розширення повноважень РНБО 7 депутатів утримались.

Це Добродомов Дмитро, Заліщук Світлана, Климпуш-Цинцадзе Іванна, Лаврик Микола, Лещенко Сергій, Найєм Мустафа та Томенко Микола.

Як відомо, Раді не вистачило 3 голоси для розширення повноважень РНБО.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News