Депутати повернули домашнє молоко і м'ясо на ринки

Неділя, 28 грудня 2014, 12:10

Верховна рада скасувала заборону на продаж молочної і м'ясної продукції домашнього виробництва на аграрних ринках, що мала набути чинності з 1 січня 2015 року.

За законопроект №1499-1 проголосували 310 депутатів, при необхідних 226.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою прийняття проекту закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" (щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою) є усунення колізії норм законодавства, що виникла через неузгодженість строків дії окремих законодавчих норм, які регулюють обіг харчових продуктів на ринках.

"Прийняття запропонованих змін з дотриманням європейських норм скасує заборону продажу на агропродовльчих ринках туш худоби подвірного забою, молока необробленого та сиру домашнього виробництва, введену законом України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (№771/97), яка може вступити в дію з 01 січня 2015 року", - йдеться у документі.

Крім того, законопроект дозволить приватним домогосподарствам реалізовувати продукцію власного виробництва на ринках та мати додатковий дохід в скрутних економічних реаліях сьогодення, а також уникнути скорочення поголів’я корів та іншої худоби.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування