Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна порушила справу проти Кадирова за терористичні погрози

Субота, 6 грудня 2014, 12:11

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова.

Окрім того СБУ посилала заходи безпеки щодо членів українського парламенту на адресу яких прозвучали погрози, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Терористичні погрози, від кого б вони не лунали, є злочином міжнародного характеру і зіткнуться з нашою рішучою відсіччю", - Як заявив голова СБУ Валентин Наливайченко. 

За його словами, "погрози викрадення та вбивств є риторикою міжнародних терористів і мають одержати також належну оцінку міжнародного співтовариства".

Як відомо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що МВС почало перевірку загроз лідера Чечні Рамзана Кадирова на адресу громадян України та "найімовірніше, слідство винесе відповідні санкції".

5 грудня глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам республіки негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

За словами Кадирова, зазначені політики "публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції".

Пізніше стало відомо, що Слідчий комітет РФ порушив справу щодо трьох депутатів ВР - Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука - про публічних закликах до здійснення терористичної діяльності після їх висловлювань про напад на центр Грозного.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...