Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: Міліція взялася за погрози Кадирова українцям

Субота, 6 грудня 2014, 11:32

МВС почало перевірку загроз лідера Чечні Рамзана Кадирова на адресу громадян України та "найімовірніше, слідство винесе відповідні санкції".

Про це у своєму Фейсбук заявив глава МВС Арсен Аваков.

"Щодо кваліфікації погроз з боку Кадирова українцям, то МВС почало перевірку цих загроз і, найімовірніше, слідство винесе відповідні санкції щодо Рамзана Кадирова", - заявив він.

"Кадиров наказав привезти Юру Березу, депутатів Леуса і Мосійчука до Чечні? Улюбленець Путіна засмучений заворушеннями у власній столиці і роздратований? Боюся, він ще не розуміє ступеня нашого роздратування", - додав Аваков.

Також він додав: "З депутатами-патріотами все буде добре, а ось що скажуть ці нинішні депутати, яких на цій фотографії зробленої в жовтні 2013 об'єднують з Кадировим узи дружби і симпатії?".

При цьому Аваков продемонстрував фото представників українського політикуму, на якій можна побачити "регіоналів" Юрія Іванющенка, Михайла Добкіна з братом Дмитром, Геннадія Кернеса та Валерія Писаренка.

 
 

Як повідомили  в МВС, головне слідче управлінням МВС України розпочало кримінальне провадження за фактом погрози щодо державних діячів України. 

"В ході моніторингу ЗМІ правоохоронними органами України встановлено факт здійснення главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим закликів щодо затримання та доставлення до Чечні ряду державних діячів України. Окремі з висловлювань Р. Кадирова свідчать про реальність погроз вбивством чи заподіянням іншої шкоди народним депутатам України Юрію Березі, Андрію Левусу та Ігорю Мосійчуку", - йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 КК України. Досудове розслідування триває.

Як відомо, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам республіки негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

За словами Кадирова, зазначені політики "публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції".

Пізніше стало відомо, що Слідчий комітет РФ порушив справу щодо трьох депутатів ВР - Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука - про публічних закликах до здійснення терористичної діяльності після їх висловлювань про напад на центр Грозного.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування