Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опубліковано справжній "мирний план" Путіна

Субота, 24 січня 2015, 13:52

У своєму "мирному листі" до президента України Володимир Путін пропонував відійти від лінії розмежування у зоні конфлікту, зафіксованого у раніше не опублікованому додатку до Мінського Меморандуму, і легітимізувати "фактичну" лінію - не на користь України. 

Це випливає з документів - карт, схем та додатку до Мінського меморандуму, пише ZN.UA

У копії оригіналу мінського Меморандуму згадано "Додаток: лінія розмежування сторін із прив'язкою до місцевості". Він являє собою таблицю з переліком населених пунктів, через які має проходити лінія розмежування, а також їх точні географічні координати. 

"У додатку "мінська" лінія проходить помітно західніше фактичної лінії розмежування від 19.09.2014. Деякі ділянки території, контрольовані на той час українськими силами, згідно з мінськими домовленостями, повинні перейти під контроль сепаратистів. Українська ж сторона в результаті "обміну" має отримати під свій контроль невелику ділянку в районі Дебальцеве — Попасна, захоплену бойовиками", - зазначає видання. 

"На карті видно, що Донецький аеропорт (ДАП) міститься на схід від узгодженої "мінської" лінії, тобто на території, яка має відійти сепаратистам - попри те, що на карті РНБО аеропорт перебуває в зоні бойових дій, а в численних коментарях українських офіційних осіб стверджувалося, що ДАП контролюється українською стороною", - пише Дзеркало тижня. 

Згідно з цим додатком, Донецький аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань. 

"У мінських документах справді немає слів про ДАП. Але про те, що аеропорт має  відійти сепаратистам, свідчать цифри — координати, зафіксовані в Додатку до Меморандуму. Імовірно, саме тому цей документ і залишався досі неопублікованим. Як пояснило одне з джерел, за задумом мінських домовленостей, аеропорт мав відійти сепаратистам у результаті виконання взаємних зобов'язань: бойовики також повинні були передати під український контроль ряд населених пунктів", - пише видання.

Але вони цього не зробили, як, утім, не виконали й інших пунктів мінського Меморандуму. Відповідно, аеропорт їм не передали. 

Також на зведеній карті видно, що Путін не має наміру повертатися до затвердженої  в Мінську лінії, оскільки запропонована ним лінія розмежування розміщена ще більше на захід від "мінської".

 
 Усі документи - з сайту ZN.UA
 

 

 
"Схема відведення озброєння калібром вище 100 мм на південному сході України".  

Як відомо, МЗС РФ раніше тижня заявило про лист Путіна Порошенку, у якому містився начебто "мирний плану".

Як свідчить копія листа Путіна, "плану" там немає, є одна-єдина пропозиція, щоб "обе стороны — как украинские силовые структуры, так и "ДНР" и "ЛНР", приняли неотложные меры к прекращению взаимных обстрелов, а также немедленному отводу сторонами конфликта средств поражения калибром свыше 100 мм на дальности, установленные минским Меморандумом от 19 сентября 2014 г., исходя из фактического прохождения линии соприкосновения согласно прилагаемой карте".

 
 

ZN.UA 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...