У Порошенка кажуть, що режим "тиші" майже дотримується. Генштаб повідомляє про 8 обстрілів

Неділя, 15 лютого 2015, 01:30

В адміністрації президента України стверджують, що станом на 2:10 на Донбасі зберігається режим артилерійської тиші.

Про це заявив заступник голови АП  Валерій Чалий на брифінгу в ніч на 15 лютого.

За його словами, є окремі випадки обстрілу, але в цілому поки цей режим зберігається.

"У будь-якому випадку всі попередні випадки, про які ми оперативно інформуємо, здійснювалися не з боку українських військовослужбовців або Нацгвардії", - підкреслив Чалий.

Разом з тим в.о. спікера Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив: станом на 2.00 тривають обстріли сил АТО.

"Бойовики, грубо нехтуючи домовленостями, досягнутими у Мінську під час зустрічі у "нормадському форматі" щодо припинення вогню, ведуть вогонь по позиціях сил АТО. Станом на цю хвилину здійснено 8 обстрілів наших позицій", - повідомив він.

"З мінометів та артилерії обстріляно наші позиції неподалік Золоте, під вогонь ворожої артилерії потрапили наші підрозділи неподалік Чорнухіно, з АГС та стрілецької зброї обстріляно опорний пункт в районі Санжаровки, артилерія противника вела вогонь по силам АТО біля населеного пункту Попасна", - зазначив Селезньов. 

У Генштабі підкреслили: сили АТО неухильно дотримуються режиму тиші, вогонь у відповідь не відкривають, про всі випадки порушення режиму тиші інформують представників Спільного контактного центру.

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко

Згодом ЗМІ повідомили, що позиції українських військовослужбовців були обстріляні з мінометів в с.Золоте Луганської області.

"Блокпост українських військовослужбовців у районі н.п.Золотое в 00:25 був обстріляний з мінометів з території, де дислокуються так звані "казачки", - йдеться у повідомленні.

Однак у Генштабі заявили, що станом на 0.45 неділі інформація про обстріл сил АТО на сході України в Генштаб ЗСУ не надходила.

Разом з тим "заступник командувача корпусом Міноборони" ДНР "Едуард Басурін заявив, що бойовики "ДНР" ведуть "точковий обстріл позицій українських силовиків".

Украинская правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування