Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців не шкодують про своє рішення на парламентських виборах

Вівторок, 3 лютого 2015, 11:23

Більшість українців - 73%, які взяли участь у виборах до Верховної Ради, впевнені у правильності свого вибору.

Про це свідчить опитування Центру Разумкова, повідомляє zn.ua.

Як говориться у звіті за результатами дослідження, серед виборців парламентських партій задоволені своїми політсилами виборці "Опозиційного блоку" (88%), партії "Самопоміч" (82%), "Народного Фронту" (75%), "Батьківщини" (75%) , "Радикальної партії Олега Ляшка" (75%). У "Блоку Петра Порошенка" таких 68%.

Водночас люди, які підтримали політсили, що не потрапили до парламенту, також вважають, що їхній вибір був правильним. Так, серед прихильників Комуністичної партії таких 95%, "Свободи" - 86%.

При цьому, як йдеться у звіті, найбільше впевнені у правильності свого вибору ті, хто пішов на вибори і зіпсував виборчий бюлетень (98%).

Виборці всіх без винятку політичних сил позитивно оцінюють діяльність у новообраній Верховній Раді тієї партії, за яку вони проголосували: 53% - позитивно і лише 10% - негативно, зазначають соціологи.

Разом з тим, більшість населення позитивно оцінює те, що в новообрану Верховну Раду зайшла група громадських активістів (позитивних оцінок - 59%, негативних - 23%) і військових, які брали участь у бойових діях на Донбасі (53% позитивних оцінок і 27% негативних).

"Громадяни вважають, що саме ці депутати зможуть внести позитивні зміни в діяльність Верховної Ради", - зазначають дослідники.

Дослідження провели Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" і соціологічна служба Центру Разумкова з 19 по 24 грудня 2014 року. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Опитування здійснювалося в рамках проекту Громадської соціологічного консорціуму за фінансової підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні та Європейського Союзу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування