Азаров розповів про "криваву Тимошенко" і замах на дружину

Середа, 4 лютого 2015, 09:39

Колишній прем'єр-утікач Микола Азаров заявив, що "група Тимошенко-Турчинова" хотіла реалізувати "румунський сценарій" в Україні ще у 2004 році.

Про це він заявив в першому після річного мовчання інтерв'ю MigNews.

"У 2004 році тим, хто рвався до влади, а це група Тимошенко-Турчинова, не вдалося пролити кров, вони дуже хотіли провести події за "румунським сценарієм", щоб повністю знищити керівництво країни", - заявив Азаров.

За його словами, тоді Тимошенко-Турчинову це не вдалося, бо провели "третій тур" виборів, а ось в кінці 2013-го "ми побачили те ж саме".

За його словами, Євромайдан зібрався за "хибну тезу", що Україна відмовилася від євроінтеграції, але, за словами Азарова, "ніяка євроінтеграція нам не світила".

"Але враховуючи слабкість керівництва, було прийнято рішення йти на реалізацію збройного перевороту. Абсолютно зрозуміло, що без підтримки західних країн і США у цієї групи змовників не було жодного шансу на успіх", - заявив Азаров.

"Але якоїсь активної позиції керівництва країни по захист конституційного ладу країни не було, тому що активно втручалися західні країни, які постійно нам говорили "ні в якому разі не застосовуйте силу", - обурився він.

За його словами, через це "фактично три місяці Янукович намагався домовитися, і договорився до того, що був скинутий з посади президента".

"Була сформована команда, яка мала перед собою завдання фізично знищити його і його сім'ю. І в нього не залишалося ніякого виходу, крім як залишити країну", - поділився інформацією Азаров.

"До речі, мало хто знає, що замах було організовано і на мене. Машина, в якій їхала моя дружина, моя машина, що була обстріляна з автоматів. І тільки дивом моя дружина вижила. Але ясно, що ці кулі призначалися мені. І тому у мене теж не залишалося іншого виходу, як залишити країну", - додав він.

Як відомо, Азаров зараз перебуває в Москві, після своєї втечі з України.

Проти Азарова та його сина застосовані західні санкції, він оголошений в розшук по лінії Інтерполу.

Під час свого прем'єрства Азаров постійно звинувачував в економічних проблемах попередників, зокрема Юлію Тимошенко, яка тоді сиділа у в'язниці через "газову справу", яку згодом закрив Верховний суд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування