Коломойський приїхав на "розборки" в офіс "Укртранснафти" – депутат

Четвер, 19 березня 2015, 18:18

Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс держкомпанії "Укртранснафта".

Про це повідомив депутат від БПП Сергій Лещенко з посиланням на слова в.о. голови "Укртранснафти".

"За словами в.о. голови "Укртранснафти", Коломойський особисто в супроводі озброєних людей-автоматників прибув в офіс цієї державної компанії, щоб витіснити з офісу нового керівника і силою повернути на місце свого менеджера пана Лазорка, який оплачував сотні мільйонів гривень Коломойському за злиту з системи нафтопроводів сировину", - йдеться на Facebook-сторінці депутата.

"На місце зіткнення виїхав міністр енергетики Демчишин. Назрівають зіткнення в офісі "Укртранснафти" на вулиці Кутузова 17/8. Виривати олігархічні ікла складно, але без цього ми ніколи не побудуємо нормальну країну", - написав Лещенко.

За даними "Української правди", станом на 20:00 Лазорко перебуває у кабінеті та не збирається його залишати. До офісу компанії, окрім Коломойського, прибув міністр енергетики Володимир Демчишин, заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан, глава наглядової ради "Нафтогазу" Олександр Савченко, а також депутати Віталія Хомутинника.

До офісу нікого не пускають.

Всі фото Севгіль Мусаєвої-Боровик 
Центральний вхід до офісу держкомпанії "Укртранснафта"
Вхід до будівлі заблокований стільцем
Оскільки центральний вхід до офісу заблокований, всі заходили та виходили через чорний вхід, до якого треба йти через ресторан

Станом на 22:00 у будівлі залишаються Коломойський та Лазорко,  а також депутати - від "Самопомочі" Вікторія Войцицька та  від БПП Павло Різаненко.

Міністр Демчишин та тимчасово виконуючий обов'язки голови правління "Укртранснафти" Юрій Мірошник поїхали з офісу компанії. 

Як відомо, у четвер на засіданні Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було ухвалене рішення про відсторонення Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

Лазорко не захотів залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. Після чого у будівлю прибули люди в штатському, які допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

Окрім того, 19 березня Верховна Рада остаточно позбавила Коломойського контролю над "Укрнафтою".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування