Демчишин розраховує на мирне вирішення конфлікту навколо "Укртранснафти"

Четвер, 19 березня 2015, 21:56

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин розраховує на мирне вирішення ситуації навколо зміни голови правління АТ "Укртранснафта".

Про це він сказав журналістам за підсумками переговорів в офісі "Укртранснафти" в Києві в четвер увечері.

"Був нормальна розмова. Ми не хочемо якихось силових заходів", - зазначив міністр.

"Ми спілкувалися, пили воду, Коломойський вів себе коректно. Вони хочуть вивчити протокол рішення наглядової ради про відсторонення Лазорка з посади", - сказав Демчишин.

"Він (Коломойський) сьогодні нам заявив, що несе моральну відповідальність за компанію "Укртртанснафта", тому він не міг не прийти на цю зустріч, не міг не підтримати Лазорка", - сказав міністр.

"Рішення Наглядової ради було легітимним, воно було ухвалене правомірно у відповідності з усіма вимогами. Підстав йому не довіряти, сумніватися в ньому немає", - додав він.

"Думаю, що після проведення всіх заходів щодо перевірки тих документів, які були нами надані, ми побачимо новий день", - сказав міністр.

Демчишин висловив сподівання, що нещодавно призначений новий керівник "Укртранснафти" Юрій Мірошник в п'ятницю прийде в офіс компанії і почне виконання своїх обов'язків.

Міністр також пояснив, що зміна керівника "Укртранснафти" пов'язана з тим, що за наявності Лазорка на посаді глави компанії буде складно провести всебічну та об'єктивну перевірку її фінансової та господарської діяльності.

Як відомо, у четвер на засіданні Наглядової ради ПАТ "Укртранснафта" було ухвалене рішення про відсторонення Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління товариства з 19 березня 2015 року.

Лазорко не захотів залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. Після чого у будівлю прибули люди в штатському, які допомогли Мірошнику зайняти кабінет голови.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

У четвер ввечері губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс держкомпанії "Укртранснафта".

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування