Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ просять допитати Льовочкіна, Фірташа й Хорошковського щодо "Інтера"

Понеділок, 30 березня 2015, 12:05

Депутати від "Народного фронту" просять Генеральну прокуратуру допитати Сергія Льовочкіна й Дмитра Фірташа з приводу продажу акцій телеканалу "Інтер".

Про це сказав журналістам народний депутат Антон Геращенко, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Просимо генпрокурора дати відповіді на запитання, на якій підставі пан Фірташ витратив 2,5 мільярди доларів на придбання контрольного пакета акцій у 2013 році", - пояснив він.

"Є інформація, поки не підтверджена, про те, що ці гроші було видано за вказівкою Путіна, який уже тоді готувався до захоплення України, – і йому потрібно було мати ЗМІ, які впливають не лише ззовні, з Росії, але й внутрішні засоби масової інформації", - заявив Геращенко.

"Друге питання: на яких підставах місяць тому було здійснено продаж 29% акцій "Общественного российского телевидения" через якусь компанію Vasse Media Limited, через якийсь офшор? Можливо, це офшор особисто Путіна і через нього проходять угоди з Фірташем?", - додав депутат.

Геращенко зазначив, що у зв'язку з цим депутати від "Народного фронту" просять Генпрокуратуру допитати Валерія Хорошковського про обставини того, як його змусили продати канал "Інтер".

Також вони вимагають допитати Дмитра Фірташа про те, де він узяв $2,5 млрд.

"Також допитати пана Льовочкіна, колишнього голову Адміністрації президента Януковича, який себе позиціонує ледь не головним опозиціонером, звідки він як державний службовець, який спершу працював помічником Кучми, потім помічником Януковича, має кошти для придбання багатомільйонних пакетів акцій?", - заявив Геращенко.

За словами депутата, генпрокурор Віктор Шокін прийняв заяву нардепів і доручив керівнику одного з управлінь ГПУ Павлу Жебрівському проводити розслідування, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Геращенко наголосив, що допитати повинні не лише Льовочкіна, Фірташа й Хорошковського, але й тих, кого вони уповноважували брати участь від їхнього імені в угодах щодо купівлі/продажу прав на телеканал "Інтер", – про обставини купівлі-продажу в лютому 2013 року й у січні 2015 року, а також походження коштів на дані угоди.

У Facebook Геращенко також виклав аргументи справи й закликав депутатів із досвідом журналістських розслідувань "взяти активну участь у зборі й аналізі інформації про вплив Російської Федерації на українські телеканали й медіа ресурси, й у тому числі про вплив РФ на телеканал "Інтер".

Телеканал "ИНТЕР" - оружие Путинской России в информационной войне против Украины! Год назад Народ Украины на Майдане ...

Posted by Anton Gerashchenko on Monday, March 30, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...