Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-начальника міліції Запорізької області судитимуть заочно

Четвер, 2 квітня 2015, 17:04

Прокуратура Запорізької області передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-начальника ГУМВС в області, який організував розгін запорізького Євромайдану в січні 2014 року.

Про це повідомила прокуратура Запорізької області.

Зазначимо, що сам Серба переховується від правоохоронних органів, за деякими даними, він знаходиться в Росії.

Його судитимуть заочно.

Серба є фігурантом того ж кримінального провадження, по якому були обвинувачені голова Запорізької облради та колишній голова Запорізької облдержадміністрації Пеклушенко, що скоїв самогубство.

Обвинувальні акти стосовно цих чиновників були передані до суду у серпні минулого року, наразі в Кіровському райсуді м. Кіровограда тривають судові слухання.

Спеціальне досудове розслідування проводилось відповідно до Закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини", який регламентує так зване заочне провадження.

Під час розслідування були встановлені докази причетності екс-начальника ГУМВС до зриву мирного зібрання 26 січня минулого року, організації масових заворушень, поєднаних з порушенням громадського порядку, які супроводжувалися насильством над громадянами, зазначив прокурор відділу прокуратури області Дмитро Бормотов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування