Знайшли мертвим екс-главу Запорізької ОДА

Четвер, 12 березня 2015, 13:14

У Запорізькій області знайшли мертвим колишнього главу Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка.

Про це повідомляє запорізьке видання Z-City з посиланням на джерела.

У четвер менше години тому у селищі Сонячний, на вулиці 8 березня, знайшли тіло екс-глави ОДА Олександра Пеклушенка з вогнепальним пораненням у шию.

 

На місці зараз працюють правоохоронці.

У МВС факт загибелі екс-губернатора підтвердили. 

Пізніше прес-служба МВС Запорізької області повідомила, що попередня версія смерті Пеклушенка – самогубство.

"12 березня 2015 року о 13-05 до чергової частини Запорізького РВ ГУМВС України в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що у власному будинку в селищі Сонячному, Запорізького р-ну, Запорізької обл., виявлено труп чоловіка 1955 р.н., з вогнепальним пораненням в області шиї", - сказано в повідомленні.

"На місце події виїхало керівництво ГУМВС, експертно-криміналістична лабораторія, кінологічна служба ГУМВС, та слідчо-оперативна група Запорізького РВ. Попередня версія – самогубство, але для опрацювання всіх версій відомості про подію будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст.. 115 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

У той же час, депутат Антон Геращенко додав, що серед версій, які вивчає слідство, є "доведення до самогубства" і "умисне вбивство, замасковане під самогубство".

Крім того, Геращенко нагадав, що Пеклушенко проходив у справі про незаконний розгін активістів Євромайдану у січні - лютому 2014 року.

Разом з Пеклушенком по цій справі проходить колишній глава обласної ради та начальник міліції.

Пеклушенко був членом Партії регіонів, головою обласної організації ПР. Був призначений головою Запорізької ОДА в 2011 році.

До цього він був депутатом Верховної Ради ІV-VІ скликань: спочатку від лояльного до тодішнього президента Кучми блока "За єдину Україну", а далі від Партії регіонів.

Крім того, він мав дружні стосунки зі "смотрящим" Запорізької області часів Януковича - Євгеном Анісімовим.

Однак пізніше Пеклушенко почав діяти в інтересах Ахметова, який фактично володіє Запоріжсталлю, проти  інтересів Анісімова.

Це вже сьома смерть чиновника з минулої влади. Раніше знайшли мертвими "регіоналів" Михайла Чечетова, Станіслава Мельника.

З 26 січня по 28 лютого, в Україні наклали на себе руки 5 колишніх високопосадовців: перший екс-заступник начальника "Укрзалізниці" Микола Сергієнко, призначення якого візував екс-прем'єр Микола Азаров, застрелився з мисливського карабіна. Потім 29 січня у своєму будинку повісився колишній голова Харківської ОДА Олексій Колесник, передсмертної записки він не залишив.

25 лютого за кілька годин до початку розгляду судом його справи повісився мер Мелітополя, 57-річний Сергій Вальтер. 26 лютого в гаражі знайшли тіло заступника начальника Мелітопольської міліції Олександра Бордюга. Як повідомляють ЗМІ, колишній начальник Бордюга був адвокатом у справі мера Вальтера.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування