У Роскомнагляді придумали, що власники ATR самі попросили вимкнути канал

Понеділок, 27 квітня 2015, 12:54

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що кримськотатарський телеканал ATR був відключений за ініціативою не російської влади, а самих власників каналу.

Про це він заявив в ході медіафоруму в Петербурзі в понеділок, повідомляє "Інтерфакс".

"Припинення мовлення телеканалу відбулося за ініціативою власників, які подали відповідну заявку. Ніхто їх відключати не збирався. Я бачу цю ситуацію таким чином", – додав глава Роскомнагляду.

Також він заявив, що всі чотири рази ATR неправильно подавав документи на реєстрацію.

"Телеканал збирався подавати документи на реєстрацію. Документи, які були подані чотири рази, всі чотири рази були некомплектним", – заявив Жаров, додавши, що кожен раз подачі документів "супроводжувалися піар-компаніями".

Чиновник сказав, що не бачить політичного підґрунтя в припиненні роботи телеканалу і запевнив, що, якщо відомство отримає повний набір документів для реєстрації ATR, то ліцензія буде видана.

"У нас реєстрація ЗМІ вільна. Зберуть документи, ми їх зареєструємо. Що там відбувалося між місцевою владою та каналом, я не знаю. Якщо вони прийдуть завтра з повним комплектом документів – чудово. Тільки б це сталося", – сказав Жаров.

Як відомо, 1 квітня єдиний кримськотатарський телеканал ATR припинив мовлення через відмову Роскомнагляду видати ліцензію. Засновники каналу назвали ці дії держорганів навмисними.

При цьому на каналі також зазначили, що основний тиск здійснюється з боку місцевої окупаційної влади, а не з Москви.

У той же час в Криму вже почали створювати "суспільне" кримськотатарське телебачення, лояльне до Кремля і таке, яке визнаватиме анексію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News