СБУ допитає Симоненка через пакт Ріббентропа-Молотова

Понеділок, 27 квітня 2015, 14:24

Головне слідче управління Служби безпеки України у понеділок продовжило допитувати лідера комуністів Петра Симоненка.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гитлянська на своїй сторінці в Facebook.

"Нині комуністи підозрюються у багатьох протиправних діях, в тому числі є обґрунтовані підозри щодо їх участі у вчиненні терактів в Одесі та інших регіонах країни", - повідомила вона.

Крім цього слідчі допитають Симоненка щодо його публічних виступів та інтерв’ю ЗМІ на початку квітня.

"Зокрема, нас цікавлять коментарі лідера комуністів у зв’язку з прийняттям ВР закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки", - зазначила вона.

Так, Симоненко має пояснити, що він мав на увазі, коли висловився щодо зміни меж території України шляхом денонсації Пакту Молотова - Ріббентропа.

Перевіряється також низка інших його висловів, суджень, тверджень щодо прийняття цього закону. 

Головне слідче управління Служби безпеки України сьогодні продовжило допитувати лідера комуністів Петра Симоненка. Як...

Posted by Олена Гитлянская on Monday, April 27, 2015

Крім того, за словами Гитлянської, останні дії прихильників марксизму-ленінізму у Дніпропетровську також говорять про обґрунтованість підозр СБУ.

"Так у Дніпропетровській області СБУ викрила ще одну сепаратистсько-комуністичну мережу, небезпека якої полягала в тому, що вона штучно нав’язувала антиукраїнську пропаганду та інспірувала сепаратистські прояви у регіоні. Мережа координувалася колишніми очільниками обласного комуністичного осередку, які втекли на окуповану територію т.зв. "ЛНР". Там вони стали самопроголошеними "депутатами парламенту новоросії" і тепер намагаються звідти через поплічників розхитувати ситуацію в регіоні", - повідомила речниця СБУ.

У Дніпропетровській області провели обшуки у п’ятьох місцевих комуністів, причетних до активної пропаганди сепаратизму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...