Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ просить Росію видати Шепелєва

Понеділок, 6 квітня 2015, 10:35

Генеральна прокуратура України звернулася до Генеральної прокуратури РФ із запитом про видачу Олександра Шепелєва

Про це у понеділок інформує прес-служба ГПУ.  

Зазначається, що ГПУ на підставі Європейської конвенції про видачу правопорушників 1957 року та Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року 3 квітня цього року звернулася до Генеральної прокуратури Російської Федерації із запитом про видачу колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

Шепелєв розшукується за вчинення низки особливо тяжких та тяжких злочинів, зокрема організацію умисного вбивства, замаху на умисне вбивство, привласнення та розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, втечу з-під варти. 19 березня 2015 року його затримали в Росії на території Московської області.

Раніше Шепелєва видано компетентними органами Угорщини для притягнення до кримінальної відповідальності за запитом ГПУ.

Проте під час перебування у лікарняній установі він вчинив втечу з-під варти та знову намагався сховатися від слідства і суду за межами України.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борулько організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Шепелєв категорично заперечував звинувачення на свою адресу.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.  

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовід" Сергія Дядечка.

Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: