ГПУ досі не може дати ЄС привід лишити санкції для Табачника і Лукаш

Середа, 27 травня 2015, 15:59

Генпрокуратура досі не оголосила підозру колишнім чиновникам Януковича, які поки що підпадають під  санкції ЄС – Олені Лукаш та Дмитру Табачнику.

Про це йдеться у відповіді заступника голови Генпрокуратури Столярчука на запит депутатів Єгора Соболєва та Ганни Гопко.

"На даний час повідомлення вказаних осіб про підозру не здійснювалось. Досудове розслідування триває. Проводяться всі необхідні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили злочини", - сказано в документі.

Згідно з повідомленням, триває розслідування справи, по якій проходить Олена Лукаш. Йдеться про розслідування провадження від 18 квітня 2014 року за ознаками кримінальних правопорушень, вчинених в системі Міністерства юстиції України та передбачених ч. 1 ст. 367, ч. 2 ст. 361,  ч. 1 ст. 364 КК України.

Також і далі триває розслідування за фактами зловживання службовим становищем колишнім керівництвом Міносвіти і науки при виконанні держзамовлень, здійснення процедур держзакупівель, відчуженні об’єктів державної власності. Це провадження стосується Дмитра Табачника.

 

Крім того, досі триває розслідування у провадження за ознаками кримінальних правопорушень, вчинених під час проектування та будівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охмадит" та передбачених ч. 5 ст. 191 КК України та ще одного провадження про зловживання службовим становищем та привласнення чи розтрату майна, зловживаючи службовим становищем. Це провадження стосується Віктора Януковича-молодшого, який загинув 22 березня.

У Генпрокуратурі нагадали, що направили у ВР подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Клюєва, якому вже оголосили підозру  у вчиненні кримінальних правопорушень – шахрайство, привласнення чужого майна та зловживання владою та службовим становищем.

Як відомо, 6 червня цього року Євросоюз може зняти санкції з колишніх посадових осіб від Партії регіонів Сергія Клюєва, Олени Лукаш та Дмитра Табачника.

Санкції знімуть, якщо всім цим екс-чиновникам не повідомлять про підозри.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування