СБУ підтвердила розбазарювання арештованого пального Курченка

П'ятниця, 29 травня 2015, 17:37

СБУ підтвердила, що службові особи державного підприємства "Укртранснафтопродукт" допустили порушення при реалізації нафтопродуктів, які є речовими доказами у декількох кримінальних справах.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Рішеннями судів накладено арешт. Вказане пальне зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтоперевальному комплексі, Васильківській нафтобазі та реалізовується службовими особами державного підприємства з жовтня 2014 року", – сказано у повідомленні.

Згідно з повідомленням, усі матеріали перевірки скеровано до Генпрокуратури, яка за результатами розгляду 22 травня відкрила кримінальне провадження.

Голова СБУ Валентин Наливайченко провів зустріч з депутатами Верховної Ради, які висловлювались з цього приводу в ЗМІ, і запевнив, що справа буде розслідуватися.

Як відомо, раніше "Українська правда" провела розслідування і вияснила, що державна компанія "Укртранснафтопродукт" продала частину арештованого пального олігарха-втікача Сергія Курченка компанії бізнесмена Сергія Тищенка "Укройлпродукт" за значно заниженими цінами. При цьому частина нафтопродуктів взагалі була оголошена "нетоварною рідиною жовтого кольору", вивезена без документів і продана за готівку.

СБУ оцінює збитки від цих оборудок у 250 млн гривень.

При цьому керівник "Укртранснафтопродукту" Володимир Гаврилов, який вважається підконтрольним Тищенку, написав УП лист, у якому заперечує всі звинувачення.

Тищенко вважається близьким до депутата Верховної Ради від "Народного фронту" Сергія Пашинського. Сам він також заперечує свою причетність до цієї справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування