За Стецем наглядатиме людина, яка вважає, що українці – обрана Богом нація

Четвер, 7 травня 2015, 17:03

При Міністерстві інформаційної політики створено Громадську раду, яку очолив доктор політичних наук Валерій Бебик, відомий своїм суперечливими історичними теоріями щодо українців.

Це випливає з повідомлення на сайті Кабміну.

Зазначається, що на установчих зборах, до участі в яких зареєструвалися 48 представників Інститутів громадського суспільства, документи подали 57 ІГС, було сформовано склад громадської ради.

Кількісний склад затвердили у складі 48 присутніх представників на строк у два роки.

У ході засідання було обрано тимчасового голову Громадської ради – Бебика Валерія Михайловича (ВГО "Всеукраїнська асоціація політичних наук"), першого заступника – Скрипник Ольгу Сергіївну (ГО "Центр громадської просвіти "Альмеда"), двох заступників – Степанова І.Ю. (Благодійний Фонд "Взаємодопомога"), Валеєва В.В. (Асоціація "Інформаційні технології України") та секретаря – Васяновича М.П. (ГО "Правозахисне об’єднання "Наше місто").

У повідомленні зазначається, що апарат Мінінформполітики найближчим часом розробить типове положення про Громадську раду, яке до 30 травня буде подано на узгодження її членам.

Валерій Бебик, доктор політичних наук, відомий своїми виступами на історичну тему, за які був неодноразово критикований.

Науковець, зокрема, просуває теорії про те, що українці сформували європейську цивілізацію в 6-8 тис до н.е, були "першими, хто вступив у контакт з Богом, створив писемність".

Ведучий передачі на Першому каналі Українського радіо, яку розкритикували члени Спілки археологів України, доктори історичних наук, за висловлені в ній "фантастичні концепції".

Раніше Бебик був членом Громадської гуманітарної ради при президенті України за часів Віктора Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування