Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура направила до суду справу організаторки теракту у пабі "Стіна"

П'ятниця, 12 червня 2015, 17:18

У Харкові до суду направлено обвинувальний акт стосовно організатора теракту у пабі "Стіна".

Про це у п'ятницю інформує прес-служба прокуратури Харківської області.

"Встановлено, що громадянка України підозрюється у вчиненні дій, спрямованих на зміну меж території України, диверсії, скоєнні терористичного акту, керівництві терористичною групою, придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що досудове слідство встановило, що з жовтня 2014 року вона є членом терористичної організації "Харьковские партизаны", в якій вона очолювала одне з угрупувань.

З весни 2014 року вона брала участь у проросійських мітингах. У липні пройшла агітаційну підготовку на території РФ. А в серпні в складі групи харків'ян навчалася вогневій, тактичній та медичній підготовці, а також мінно-підривній справі.

Наприкінці жовтня жінка взяла на зберігання цілий арсенал зброї та боєприпасів (гранати, детонатори, протипіхотні міни, розтяжки для мін, автомати, підствольний гранатомет та ін.). Все це зберігалося в одному з гаражів в районі Павлового поля у Харкові.

Слідчими СБУ зібрано достатньо матеріалів, щоб довести її провину, зазначає прокуратура.

"Слідство довело, що саме вона привезла міну до пабу "Стіна", активувала її і передала виконавцю", - сказано в повідомленні.

Зазначано, що "окрім вказаної громадянки про підозру оголошено ще 20 членам організації "харьковские партизаны".

Наразі досудове розслідування триває.

Як відомо, підривників пабу, за винятком організаторки теракту, обміняли на українських військовополонених у лютому 2015 року.

Вибух у пабі "Стіна" стався ввечері 9 листопада 2014 року, в результаті постраждали 13 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: