Порошенко побачив "нове дихання" української авіації

Субота, 13 червня 2015, 14:40

Потенціал заводу ім.Антонова, об'єднаний з потужністю "Укроборонпрому" має дати нове дихання українській авіації.

Про це у Твіттері заявив президент Петро Порошенко, який відвідує завод ім.Антонова. 

"Для України авіабудування - стратегічно важливий сектор безпеки держави. Потенціал "Антонова", об'єднаний з потужністю "Укроборонпрому" має дати нове дихання українській авіації", - заявив він. 

Фото з Твіттера Петра Порошенка
 

Як повідомляє прес-служба президента, у ході зустрічі з провідними спеціалістами підприємства  Порошенко висловив сподівання, що останнє рішення уряду, коли об'єднуються літакобудівний потенціал "Антонова" з можливостями "Укроборонпрому", "дасть свою синергію".

"Головне, що нам потрібно – поєднати досвід конструкторського генію, фантастичних традицій машинобудування з сучасними традиціями менеджменту", – відзначив Порошенко.

За його словами, у контексті інтеграції до "Укроборонпрому" ДП "Антонов" буде відновлено державне замовлення.

"Це … є пріоритетним завданням керівництва – як підприємства, так і "Укроборонпрому". Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію "Антонова", – заявив президент.

Він додав, що  пріоритетними мають стати виконання замовлень щодо створення перспективних транспортних та спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, створення нової авіатехніки.

Також Порошенко звернув увагу на можливість розвитку співпраці підприємства з іноземними партнерами, країнами-членами НАТО.

"Нам є що запропонувати світові", – підкреслив президент та наголосив на важливості прискорення програми імпортозаміщення комплектуючих виробів на літаках "Антонов" та нарощення темпів серійного виробництва літаків.

"Уряд має забезпечити відповідні умови для успішного функціонування підприємства та виконання цих завдань, дати йому можливість працювати на повну", - підкреслив Порошенко.

На переконання президента, переорієнтація на нові ринки збуту та нових партнерів сприятиме розвитку лідера авіабудування країни.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування