Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

S&P знизило довгостроковий рейтинг Греції

Вівторок, 30 червня 2015, 00:39

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий рейтинг Греції з СCC до ССС- з негативним прогнозом, а також оцінило вірогідність виходу Афін з єврозони в 50%. Короткостроковий рейтинг був підтверджений на рівні С.

Про це повідомляє Reuters.

У S&P вказали, що дефолт Греції може відбутися протягом наступних шести місяців. Ймовірність виходу країни з єврозони агентство оцінило в 50%. У тому випадку, якщо в цей період Афіни не розрахуються з кредиторами, S&P може піти на чергове зниження рейтингу.

Напередодні грецький парламент схвалив проведення 5 липня референдуму, на якому грекам належить вирішити, чи варто Афінам погоджуватися на вимоги кредиторів. До 6 липня в Греції будуть закриті банки. Сума коштів, які можна зняти через банкомат, обмежена до € 60 на добу.

У суботу, 27 червня, міністри фінансів єврозони відмовилися продовжувати програму фінансової допомоги Афінам, яка закінчується 30 червня.

Потім Рада керуючих Європейського центрального банку (ЄЦБ) оголосила про рішення зберегти обсяги щоденних кредитів, що надаються грецьким банкам в рамках програми екстреної кредитної допомоги (ELA).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування