Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майже половина українців згодні на російську як державну заради миру – опитування

Понеділок, 20 липня 2015, 17:02

47,7% опитаних Київським міжнародним інститутом соціології готові заради миру погодитися на надання російській мові статусу другої державної.

Про це свідчать результати опитування, повідомляють "Українські новини".

У той же час 38% опитаних не згодні на це.

40,7% респондентів заради миру готові погодитися на відмову від вступу в НАТО, а 33,9% – на відмову від інтеграції в Європейський Союз.

33,3% опитаних готові заради миру погодитися на остаточне відділення анексованого Росією Криму від України, 26,4% – на надання автономії самопроголошеним "ДНР" і "ЛНР", 24,7% – на амністію сепаратистів, а 21% – на федералізацію всієї України.

Серед опитаних КМІС знайшлося 18,7% готових погодитися заради миру на визнання незалежності самопроголошених республік", 15,3% – на передачу Донецької та Луганської областей Росії, а також 5,8% – на передачу Росії всієї Східної і Південної України по лінії Дніпра.

Крім того, респондентам було поставлено питання, який варіант виходу з нинішнього військового конфлікту на Донбасі вони вважають найбільш прийнятним.

56,8% опитаних вважають таким продовження переговорів і мирне врегулювання на основі мінських домовленостей, а 28,3% – звільнення територій Донбасу силою української армії.

Опитування проводилося з 27 червня по 9 липня, методом особистого інтерв'ю було опитано 2 044 повнолітніх респондентів у 110 населених пунктах всіх областей, крім Криму. У Луганській області дослідження проводилося тільки на підконтрольних владі територіях, у Донецькій – на підконтрольних територіях і в Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування