Суддя КС обурюється, що його звільнили на півмісяця раніше і каже про порушення Конституції

Четвер, 23 липня 2015, 10:44

Колишній суддя КС Віктор Шишкін обурюється, що президент звільнив його з посади завчасно, порушивши цим Конституцію.

Про це він заявив у коментарі газеті День.

За його словами, указ Порошенка Петра Порошенка з’явився за 15 днів до кінця терміну перебування судді КС на посаді.

"В президентському указі все написано правильно. До речі, з цієї точки зору, ми нарешті добилися правильного написання указів за змістом. Але форма... Цей указ потрібно було видати або 4 серпня, або в тексті указу написати, що мене звільняють з 4 серпня, адже є конституційний термін для судді Конституційного суду — 9 років", - зазначив Шишкін.

"До того ж, голова Конституційного суду пише, звертаючись до Президента: "У зв’язку з поданням, повідомляю, що суддя Шишкін Віктор Іванович, відповідно до п.9 ч.5 статті 126 Конституції України, 24 червня 2015 року подав заяву про відставку в зв’язку з закінченням 9-річного строку призначення". А в тексті написано, що присягу я прийняв 4 серпня 2006 року. Підкреслюю — 9-річний термін, а не 8 років, 11 місяців і 15 днів", - зазначив він.

"З цієї точки зору вони порушили вимоги Конституції, а не лише закону, в якому написано "9 років", - додав Шишкін.

На питання, з чим би він міг повязати таке передчасне рішення, Шишкін зазначив: "Поки що я пов’язую це із недбалістю Апарату, який працює у Президента".

Як відомо, "Самопоміч" готова запропонувати Віктора Шишкіна на посаду члена Вищої Ради юстиції.

Як відомо, Шишкін був одним з тих, хто висловив окрему думку під час надання Януковичу розширених повноважень у 2010 році.

Весною цього року він з низкою інших суддів КС виступив проти заяви суду про те, що люстрація і пов'язані з нею процеси начебто тиснуть на суд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування