Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко анонсував появу картки військовослужбовця

Понеділок, 27 липня 2015, 13:25

Президент Петро Порошенко заявляє про впровадження "картки військовослужбовця" для кожного бійця Збройних сил, починаючи з жовтня поточного року.

Про це він розповів у понеділок після того, як оглянув у Міністерстві оборони нові зразки речового забезпечення для солдатів та інші новації, розроблені "волонтерським десантом".

За словами президента, після запровадження картки військового відділ тилового забезпечення Міноборони матиме змогу онлайн відстежувати рівень забезпечення речами й їжею кожного конкретного бійця.

"Абсолютно нові форми господарювання можуть бути запроваджені вже з жовтня. Кожен військовослужбовець матиме індивідуальну картку, і згідно з цією карткою він зможе отримати форму свого розміру, сухпайок, їжу в їдальні – і все це буде контролюватися по усьому ланцюжку, починаючи від старшини роти і завершуючи керівником служби речового забезпечення Міноборони", - сказав Порошенко.

Він також нагадав, що "волонтерський десант" продовжує працювати над розробками нової української форми та спорядження, а також над іншими реформами в Міноборони, зокрема, щодо забезпечення військових житлом.

За словами президента, окрім відомчого житла, яке надаватимуть військовому за місцем служби, його родина матиме право оформити довгостроковий кредит на придбання житла з низькими відсотками.

"Кількість квартир, які видаються, є набагато меншою від приросту черги на них, а тому, якби ми не перейшли до видачі кредитів, ситуація з забезпеченням житлом була б нескінченною", - зазначив Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування