Томенко: У префектів буде стільки повноважень, що "писарі" Януковича відпочивають

П'ятниця, 3 липня 2015, 14:00

Депутат від "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко вважає, що конституційна реформа, запропонована президентом, передбачає надмірні повноваження префектів.

Про це він заявив із трибуни Верховної Ради у п’ятницю.

"Стосовно позиції, яку подав президент. Я з сумом вчора прочитав цей документ, оскільки, формалізувавши повноваження так званого префекта… – це "смотрящі", які будуть в області і які матимуть стільки повноважень, що конституційні писарі Януковича і конституційні писарі Кучми відпочивають", - сказав Томенко.

"Префект може скасувати будь-яке рішення будь-якого органа місцевої влади в регіоні. То хіба це місцеве самоврядування? Навіщо тоді обласну раду обирати, якщо префект може зупинити будь-яке рішення?", - додав депутат.

Він сподівається, що парламентарі ще повернуться до конституційної дискусії.

"Давайте витягувати з тіні конституційну дискусію, бо вона погано закінчиться", - сказав Томенко.

Як відомо, президент Петро Порошенко 1 липня вніс до Верховної Ради пропозиції щодо зміни до Конституції в частині децентралізації влади.

Незадовго до цього Венеційська комісія попередньо схвалила проект змін до Конституції України в частині децентралізації, над якими працювала конституційна комісія. Її експерти висловили кілька зауважень.

Представники влади прагли проводити місцеві вибори у жовтні цього року вже за новою Конституцією, вже з новими повноваженнями на місцях.

А деякі експерти з конституційної комісії казали, що встигнути до виборів буде нереально.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування