Клімкін пояснив, чому трибунал по МН17 має створити саме Радбез ООН

Понеділок, 3 серпня 2015, 22:19

Винесення питання щодо створення трибуналу для розслідування катастрофи МН17 на Генасамблею ООН дасть політичне рішення, але не матиме зобов'язуючої сили.

Про це сказав в ефірі "Свободи слова" на ICTV міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він запевнив, що механізм створення міжнародного трибуналу "обов'язково знайдеться".

"Ідея трибуналу – це ідея створення незалежного і підзвітного Радбезу ООН органну. Якщо Росія не хоче його створювати, то цим вона визнає, що винна. Але це політичне визнання. Ідея створення трибуналу під Радою безпеки дуже важлива, бо це забезпечить те, що його рішення будуть мати зобов'язуючий характер", - пояснив Клімкін.

Міністр розповів, що зараз розглядається ідея винесення цього питання на Генасамблею ООН, але це буде лише "політичне визнання", а Україна і її партнери хочуть, щоб рішення трибунали були обов'язкові для виконання.

Як повідомлялось, Рада безпеки ООН не змогла ухвалити проект резолюції зі створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття Боїнга, що слідував рейсом MH17 у зв'язку з тим, що Росія, яка є постійним членом РБ ООН, висловилася проти, на документ було накладене вето.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на те, що Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News