Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суді над Сенцовим як доказ показали шарф "Правого сектора"

Середа, 5 серпня 2015, 19:02

Північно-Кавказький окружний військовий суд РФ на засіданні у справі українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка розглянув докази, надані стороною обвинувачення.

Зокрема, суддя Михайлюк оглянув конверти з грошима, вилученими у Сенцова і Пирогова, всього 64 тисячі гривень, пише Медиазона.

Серед так званих речових доказів "терористичної діяльності" Сенцова і Кольченка - білі футболки з червоним хрестом і українські прапори, ліки, пачки з-під сигарет "Прилуки" та пляшки з-під пива.

Суду продемонстровано системний блок, пакети з селітрою і шарф "Правого сектора", вилучені у Чирнія.

Пристави показали гранату РГД-5 з будинку Асанова (ще один фігурант справи Сенцова, оголошений у розшук), медикаменти, протигази, балончики з фарбою, маски-респіратори і великий запас медикаментів. Все це вилучено при обшуку в домоволодінні Енвера Асанова на вулиці Петровська балка в Сімферополі, газети "Бандерівець" - речові докази, вилучені у різних фігурантів справи, демонструються упереміш.

Також показали рюкзак Чирнія та каністру з муляжами саморобної вибухівки.

Крім того, ще один свідок обвинувачення, представник сімферопольського відділення "Єдиної Росії" Бочкарьов так і не надав суду кошторис на ремонт постраждалого від підпалу офісу (в чому звинувачують Сенцова і Кольченка).

Як повідомлялося, у середу суд допитав свідка обвинувачення, судимого раніше 5 разів за крадіжку та заарештованого знову, Ярослава Бураковського із СІЗО. Він плутається у свідченнях.

31 липня один із ключових свідків обвинувачення у справі Сенцова-Кольченка Геннадій Афанасьєв відмовився давати свідчення проти них і заявив, що раніше свідчив під тиском.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

У четвер, 30 липня, до суду доставили Чирнія. Він підтвердив всі дані ним раніше свідчення, але говорити в суді не захотів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування