Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський суд залишив у силі вирок фігуранту справи Сенцова Чирнію

Четвер, 16 липня 2015, 11:52

Верховний суд РФ визнав законним вирок українцю Олексію Чирнію, засудженому на сім років суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на постанову судової колегії у справах військовослужбовців Верховного суду, оприлюдненому в четвер за підсумками розгляду апеляційної скарги захисту Чирнія.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Чирнія 21 квітня. Повідомляється, що той визнав свою вину в інкримінованих злочинах і уклав досудову угоду про співпрацю, давши свідчення на інших фігурантів.

Чирній, а також український режисер Олег Сенцов і ще два громадянина України – Геннадій Афанасьєв і Олександр Кольченко – були затримані російськими силовиками 30 травня минулого року за звинуваченням у підготовці терактів. Їх звинувачують також у причетності до діяльності "Правого сектору".

Мосміськсуд 25 грудня визнав Афанасьєва винним і засудив його до семи років колонії суворого режиму. Його справу була виділена в окреме провадження і розглянута в особливому порядку, оскільки він пішов на угоду зі слідством.

Матеріали справи відносно Сенцова були передані в Північно-Кавказький окружний військовий суд, який призначив розгляд по суті на 21 липня. Йому, а також всім іншим було примусово надано російське громадянство, у зв'язку з чим до них не пускають українського консула.

Сенцов не визнає себе винним і наполягає, що є громадянином України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування