Підозрюваний у метанні гранати під Радою засвітився на плакаті "Свободи"

Вівторок, 1 вересня 2015, 20:54

Боєць добровольчого батальйону "Січ" Ігор Гуменюк, якого міліція підозрює у скоєнні вибуху на мітингу під Верховною Радою, помічений на плакаті ВО "Свобода".

Відповідне зображення було оприлюднене на сторінці "Вконтакте" ВО "Свобода" у Кам'янці-Подільському, пише спільнота ЄвроМайдан.

Гуменюк та представники партії Свобода заявляють, що він не має жодного відношення до даної політичної сили. ФотофактЗ ...

Posted by ЄвроМайдан – EuroMaydan on 1 вересня 2015 р.

Як відомо, голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою, внаслідок якої загинуло троє силовиків.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Гуменюк також не визнає свою провину. Його адвокат заявив, що від затриманого неодноразово вимагали, щоб він сказав про приналежність до "Свободи" і зізнався у скоєному.

У той же час радник глави МВС Антон Геращенко заявляє, що у правоохоронців "викликає дуже багато запитань факт поїздки Олега Тягнибока 26-28 серпня в зону АТО в Авдіївку і Курахове, де він, зокрема, провів зустріч з бійцями батальйону "Січ", про що сам написав у своєму Фейсбуці".

"Про що Олег Тягнибок говорив з бійцями підрозділу "Січ", зараз встановлює слідство. Не виключаю, що це було накачування ненавистюта агресією", - написав Геращенко на своїй Facebook-сторінці.

"Проте факт залишається фактом. Саме на наступний день після зустрічі Олега Тягнибока з бійцями батальйону "Січ" шестеро бійців батальйону "Січ" і, в тому числі Ігор Г., написали заяви про звільнення з органів внутрішніх справ", - додав він.

"Зокрема, підозрюваний у вбивстві бійців Нацгвардії Ігор Г. вказав як причину звільнення те, що його не влаштовує рівень його заробітної плати (див. скріншот його заяви про звільнення). Хоча товаришами по службі Ігор характеризувався як патріот, сміливий і ефективний боєць, для якого найважливішим у житті було захистити країну, а не зарплата співробітника міліції", - повідомив Геращенко.

Анатомия провокации. Часть вторая.Сегодня народ Украины был потрясен известиями о гибели от ранений еще двоих бойцов Н...

Posted by Антон Геращенко on 1 вересня 2015 р.

"Потім двоє бійців батальйону "Січ", в числі яких й Ігор, були затримані під час зіткнень біля Верховної Ради в трагічний день 31 серпня", - сказав він.

"Якщо слідством, буде встановлений факт підбурювання співробітників правоохоронних органів зі спецпідрозділу "Січ" з боку Олега Тягнибока та інших діячів від партії "Свобода" до участі в масових акціях біля Верховної Ради з використанням зброї і бойових гранат, то це може означати залучення цих осіб до реальної кримінальної відповідальності за співучасть у вбивстві співробітників Національної Гвардії в якості підбурювачів і натхненників вибуху агресії і ненависті біля стін парламенту", - додав радник міністра.

Нагадаємо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування