Генштаб: Росія звинувачує військових очільників у тому, що робить сама

Четвер, 10 вересня 2015, 17:00

У Генштабі заявляють, що кримінальними справами проти військових очільників України Росія намагається відволікти увагу від її присутності на нашій території.

Про це "Українській правді" заявив керівник прес-центру Генштабу Владислав Селезньов, коментуючи нову справу від Слідкому РФ.

"Росія уже не вперше звинувачує інших в тому, що робить сама. Так було зі збитим Боїнгом Малазійських авіаліній МН-17. Росія намагається замаскувати злочини своїх військових, перекинувши відповідальність за трагедію на українські ЗС.", - заявив він.

"Цього разу російські слідчі відвертають увагу громадськості від російської військової присутності на території України та агресії проти сусідньої держави, фабрикуючи кримінальні справи проти українських військових очільників – Міністра оборони та Начальника Генштабу, безпідставно інкримінуючи їм використання заборонених засобів та методів війни і навіть геноцид", - зазначив він.

"Присутність російських військових на Донбасі, їх участь у бойових діях проти української армії та причетність до загибелі цивільних (у тому числі й російськомовних) – доведений факт", - наголосив він.

Селезньов додав, що всі розуміють, звідки беруться засоби для ведення воєнних дій у бойовиків на сході України.

"Проте російське військово-політичне керівництво продовжує наполегливо все заперечувати. З часом уся правда про злочини Росії в Україні стане відомою, а винні – будуть віддані у руки національного або міжнародного правосуддя. Ось тоді весь світ зможе поглянути у вічі нинішнім керманичам і військовим Росії, на чиїй совісті – обстріли житлових кварталів з гармат і реактивних установок, вбивства наших мирних громадян і солдатів, збиття "Боїнга", загарбання чужої території, агресивна інформаційна війна, пограбування Донбасу", - наголосив він.

Селезньов також назвав заяви Слідкому ще одним кроком в інформаційній війні проти України.

Він також прокоментував заяви голови слідкому, який звинуватив прем'єра Арсенія Яценюка в участі у Чеченській війні.

"Свідчення дали українські політв’язні Микола Карпюк та Станіслав Клих. Очевидно, що вони дані під тиском – в кращих традиціях сталінських каральних органів. Звичайно, такі заяви навіть не варто коментувати – їх комічність є безумовною", - наголосив Селезньов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування