Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков "прокоментував" $40 мільйонів, виведених в офшори Панами

Субота, 26 вересня 2015, 20:25

Глава МВС Арсен Аваков відкинув заяви нардепа від БПП Сергія Лещенка щодо виведення коштів у Панаму і заявив, що  нардеп "займається замовними маніпуляціями".

Про це Аваков заявив під час спілкування з журналістами у Харкові, повідомляє Укрінформ

"Лещенко - майстерний маніпулятор, який перебуває на службі у Грігорішина... Це моя думка, про це так говорять....Я навмисне використовую вирази, які використовує Лещенко - "так кажуть, що".  Він, говорячи про Котвіцького, забув згадати одну маленьку деталь - що Котвіцький  серйозно платить податки, на відміну від нього. Наприклад, за минулий рік Котвіцький заплатив 32 млн. гривень прибуткового податку. Все інше - маніпуляції на рівні того, що "Аваков робить нову політичну кар'єру, на яку йому потрібні гроші", - заявив Аваков. 

"Йому так сказали написати - він так написав. Нехай це лишається на його совісті - совісті журналіста, який не займається журналістикою, а займається маніпуляціями", - додав глава МВС.

При цьому власне по суті заяви Сергія Лещенка про виведені в офшори 40 млн. доларів Аваков нічого більше не зазначив. 

Як відомо, раніше Сергій Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" написав, що нардеп від "Народного фронту" і бізнес-партнер міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Ігор Котвіцький незаконно вивів з України понад 40 млн доларів.

За даними Лещенка, гроші були покладені на рахунок Котвіцького в "Ощадбанку Росії" під час Революції гідності і перебували там весь 2014 рік, після чого були виведені через державний "Ощадбанк", яким керує соратник Яценюка і Авакова Андрій Пишний.

Депутат нагадав, що для такої транзакції, "Ощадбанк" повинен був провести перевірку походження коштів, оскільки Котвіцький є "політично значимою особою", і поцікавитися, чому цих грошей немає в декларації за 2014 рік, але це зроблено не було.

Після отримання згоди "Ощадбанку" переказ могло заблокувати київське управління Нацбанку, однак добро дав начальник профільного департаменту Леонід Антоненко, після чого гроші покинули межі України. На думку Лещенка, саме це потім стало реальною причиною звільнення Антоненка.

"На самому верху існує думка, що 40 мільйонів Котвіцького насправді частково (чи повністю?) є грошима Арсена Авакова", – додав депутат.

На його думку, на ці гроші Аваков має намір будувати власну політичну кар'єру, оскільки всі інші члени "Народного фронту" майже повністю втратили свої рейтинги.

У середині вересня Котвіцький раптом "згадав" про незадекларовані раніше 970 млн гривень і вніс їх в свою декларацію за 2014 рік. На думку Лещенка, йдеться про ті самі виведені з України гроші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...