Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд подасть 16 кандидатур голів РДА - під відповідальність Саакашвілі

П'ятниця, 4 вересня 2015, 15:06

Уряд рекомендуватиме президенту призначити 16 кандидатур на посади голів районних держаадміністрацій в Одеській області попри те, що 10 із них не відповідають усім критеріям відбору.

Таку заяву зробила міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко, повідомляє прес-центр уряду.

Онищенко зазначила, що комісія, яка працює в секретаріаті Кабміну і яка займається проведенням попередніх співбесід з кандидатурами на посади голів райдержадміністрацій, прийняла рішення про відповідність всім критеріям лише 6 осіб.

Зокрема, це Вітряний в Балтському районі, Голован в Болградському, Турупалов в Іванівському, Наталуха в Комінтернівському, Білюк в Ренійському і Свічинський в Савранському.

Інші 10 кандидатур були визнані такими, що "не відповідають всім критеріям".

Водночас міністр наголосила, що "підбір кандидатур і тих людей, з якими працюватиме голова облдержадміністрації (Михайло Саакашвілі), є його власна відповідальність", оскільки саме йому працювати з цими людьми і нести відповідальність за ситуацію в області.

Тож прем’єр-міністр прийняв рішення рекомендувати призначення й цих 10 осіб, які були визначені головою облдержадміністрації, зазначає Онищенко.

Як відомо, напередодні Саакашвілі розповів, що в Одеській області відібрали 16 глав райдержадміністрацій – а "уряд затвердив тільки 6", аби йому "мало не здалося".

Також Саакашвілі звинуватив Яценюка в роботі на олігархів, зокрема – на Ігоря Коломойського і Ріната Ахметова. Причиною стало відновлення в посаді голови Державіаслужби Дениса Антонюка, з яким у Саакашвілі раніше був конфлікт. Також він заявив, що митницю, як і раніше контролює Віталій Хомутиннік, а не Роман Насіров.

При цьому він у черговий раз спростував намір очолити уряд.

Яценюк назвав звинувачення з боку одеського губернатора брехливими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування