Активісти вимагають покарати нардепа від БПП за підробку документів

Четвер, 15 жовтня 2015, 11:15

Моніторинг "Відкрито" вимагає покарати нардепа від БПП, першого заступника голови Комітету з питань будівництва Дмитра Андрієвського, який сфальшував офіційні документи комітету.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише журналіст Олексій Братущак.

"Відкрито" вказує, що 16 вересня Андрієвський провів засідання комітету без кворуму, а сам голосував за себе та трьох відсутніх депутатів.

Комітет вирішив "замісти сліди". І під час чергового засідання скасував рішення від 16 вересня.

Також Верховна Рада та комітет вирішили приховати листи, якими відсутні депутати "дозволили" Андрієвському голосувати за них. У протоколі засідання від 16 вересня є реєстраційні номери цих листів. Однак коли "Відкрито" спробував отримати ці листи, комітет відповів: листи з вказаними номерами відсутні та до комітету не надходили.

Протокол засідання комітету від 16.09.15 

Тобто Андрієвський тримав ці листи в руках під час засідання 16 вересня, номери листів вказані у протоколі засідання, але самих листів немає. Моніторинг "Відкрито" розцінює це як ненадання відповіді на запит на інформацію.

У свою чергу ГПУ звернення щодо дій Андрієвського перенаправило до прокуратури міста Києва.

"По суті прокуратура вирішила "зам'яти справу", - пише Братущак. Він вказує, що подання про притягнення до Ради про кримінальну відповідальність нардепа повинно бути тільки за підписом генпрокурора.

Тепер Моніторинг "Відкрито" направив звернення до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...