Яценюк: в КС 8 суддів підпадають під люстрацію

Середа, 21 жовтня 2015, 12:54

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що нинішній склад КС не має права розглядати закон про люстрацію, оскільки 8 членів суду підпадають під дію цього закону.

Про це Яценюк заявив під час засідання уряду.

"Несподівано КС, який до речі, також підпадає під закон про очищення влади, завтра буде розглядати Закон України про люстрацію на предмет його відповідності Конституції", - сказав він.

"У зв'язку з тим, що 8 членів КС підпадають під дію закону про очищення влади, така справа не може розглядатись чинним складом КС", - наголосив Яценюк.

Він також повідомив, що уряд завтра відправить на засідання КС свого представника - керівника департаменту з питань люстрації Тетяну Козаченко.

Крім того, за словами Яценюка, КС прийняв до провадження справу про повернення спецпенсій для суддів, прокурорів та інших спецпенсіонерів.

"Якщо КС прийме рішення щодо скасування єдиного підходу в нарахуванні і виплаті пенсій, це буде "непряма несправедливість щодо мільйонів українських людей, які не мають спеціального статусу".

"Протягом 20 років ми боролися, щоб в Україні не було більш рівних і менш рівних. Це наступ на права і свободи мільйонів українців", - обурився він.

Як відомо, у четвер КС має розглянути питання щодо конституційності закону про люстрацію. Засідання розпочнеться о 10 годині.

На засіданні 16 квітня КС відклав розгляд цієї справи на невизначений період. Із клопотанням про перенесення слухання цієї справи до КС звернувся народний депутат Леонід Ємець (фракція "Народний фронт"). Своє клопотання він мотивував тим, що до Верховної Ради внесено законопроект про внесення змін до закону "Про очищення влади", який зніме питання, порушені в конституційних поданнях.

За інформацією активістів,  суддями КС, які підпадають піжд люстрацію є наступні: 

 

З 2010 по 2013 рік ці люди ухвалили щонайменше 5 рішень, які дозволили Януковичу отримати повний контроль над всіма гілками влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування