Співробітник роти "Торнадо" був убитий під час затримання – Матіос

Середа, 7 жовтня 2015, 19:21

Співробітник роти "Торнадо" на прізвисько "Товстий" був убитий під час затримання після того, як випустив у співробітників Луганської облміліції обойму з пістолета Макарова.

Про це повідомив заступник Генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Годину назад при спробі затримання поблизу міста Привалля (…) вчинив збройний опір (вистрелив у міліціонерів обойму з пістолета Макарова і намагався кинути гранату) та був знешкоджений розшукуваний військовою прокуратурою за вчинення особливо тяжких злочинів, раніше п'ять раз засуджений співробітник роти "Торнадо" Дьякон В.М. ( кличка "Толстый")", - написав він на Facebook.

"Внаслідок законного застосування зброї працівниками міліції, до приїзду швидкої допомоги, підозрюваний помер", - додав Матіос.

За його словами, у місці переховування розшукуваного виявили снайперську гвинтівку, 5 гранат, набої "і раніше викрадені у мешканців Луганської області матеріальні цінності та автомобіль".

"Згідно показів потерпілих у справі, загиблий спільно з "Моджахедом" відрізнявся найбільшою жорстокістю і безжальністю при катуванні незаконно затриманих цивільних людей. Така от доля і результат безлічі людських сліз та горя", - написав прокурор.

Як відомо, у червні в Луганській області було затримано і судом заарештовано 8 осіб, у тому числі сім - бійці роти "Торнадо".

18 червня голова МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти.

Раніше Матіос заявляв, що серед бійців роти "Торнадо" є неодноразово судимі особи. Він також казав, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими, облаштувавши катівню в підвалі школи у Лисичанську.

За словами Матіоса, у слідства є докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства був зґвалтований один затриманий".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...