Луценко: краще гей-парад на Хрещатику, ніж російські танки в Києві

Вівторок, 10 листопада 2015, 14:16

Верховна Рада повинна виконати вимогу восьми країн ЄС і врахувати в новому Трудовому кодексі заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації.

Про це журналістам заявив лідер фракції БПП Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що листа з відповідною вимогою надіслав голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. За словами Луценка, Україна повинна погодитися на це.

"Краще гей-парад на Хрещатику, ніж російські танки в центрі української столиці. Я вважаю, що якщо ми йдемо в Європу, ми повинні визнавати прийняті правила в європейському співтоваристві", – сказав він.

Луценко зазначив, що підтримка цієї поправки не означає підтримку способу життя меншин, але він особисто вважає неможливим обмеження їх прав при прийомі на роботу за цією ознакою.

Він додав, що ситуація полягає не тільки в захисті прав ЛГБТ-спільноти.

"Деякі винахідливі українці приїжджають у Європу і заявляють, що вони ЛГБТ і що, мовляв, у нашій країні їх права не гарантуються, а, наприклад, у Голландії гарантуються. І на цій підставі вони автоматично отримують притулок. І, звичайно, Голландія каже: ну змінити законодавство, не давайте можливість таким шахрайським шляхом звинувачувати Україну в незахищеності прав того чи іншого співтовариства", – розповів він.

За словами Луценка, Рада може повернутися до розгляду цього питання, коли буде розуміння, що для його схвалення є більшість.

"На жаль, у двох-трьох фракцій є великі сумніви. Фракція "Самопоміч" вся відмовляється голосувати за цей закон, значна частина "Народного фронту" також не готова до цього голосування", – розповів він.

Як відомо, Рада відмовилася голосувати за цю поправку до Трудового кодексу 5 листопада. Після цього документ був відправлений на повторний розгляд.

У вівторок депутати прийняли низку законів, необхідних для скасування візового режиму з ЄС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування