Башар Асад заявив, що теракти у Парижі - результат "французької політики"

Субота, 14 листопада 2015, 13:33

Президент Сирії Башар аль-Асад заявив, що французька політика внесла свій внесок у "поширення тероризму", який завершився терактами у Парижі, внаслідок яких загинули 128 осіб

Про це Асад заявив 14 листопада на зустрічі з делегацією французьких законодавців у Дамаску, пише Daily Mail.

За його словами, "помилкова політика (Франції)... сприяла поширенню тероризму".

"Терористичні атаки, спрямовані на французьку столицю не можуть бути відділені від того, що відбулося у столиці Лівану Бейруті останнім часом і від того, що відбувається у Сирії за останні п'ять років, та в інших регіонах", - заявив президент Сирії.

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

Станом на 11:49 суботи встановили, що кількість загиблих у Парижі - 128 осіб, поранені близько 180 осіб, 99 з них перебувають у критичному стані.

До терактів найймовірніше причетні бойовики ІДІЛ. Не виключають версію причетності до терактів і Аль Каїди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування