Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість загиблих у Парижі збільшилася до 128 осіб

Субота, 14 листопада 2015, 10:49

Кількість загиблих у Парижі збільшилася до 128 осіб.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на дані поліції.

Зазначено. що кількість жертв може зрости.

В результаті серії терактів були поранені близько 180 чоловік, 99 з них зараз перебувають у критичному стані.

Раніше повідомлялося, що найбільше загиблих було в театрі Bataclan – 87 людей. Під час нападу до зали, де знаходилися 1500 відвідувачів рок-концерту, увірвалися чотири терористи і захопили заручників.

За даними поліції 18 людей загинули біля бару Belle Equipe на вулиці de Charonne, ще п’ятеро були вбиті в ресторані La Casa Nostra на вулиці de la Fontaine.

Крім того, 12 людей загинули під час стрілянини біля двох ресторанів на вулиці Alibert, ще четверо загинули в районі стадіону "Стад де Франс".

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

Внаслідок спецоперації силовики вюили 8 бойовиків.

До терактів найймовірніше причетні бойовики ІДІЛ. Не виключають версію причетності до терактів і Аль Каїди.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування