ГПУ встановила убивцю журналіста Веремія під час Майдану

Середа, 18 листопада 2015, 11:10

У вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія під час Майдану у центрі Києва у ніч на 19 лютого 2014 року звинувачують чоловіка на прізвище Алієв.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк на спецбрифінгу у Києві.

"Тітушки" спільно з працівниками "Беркуту" та Внутрішніх військ МВС здійснювали побиття протестувальників у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року", - сказав він.

"В ніч з 18 на 19 лютого, коли колишні високопосадовці, правоохоронці незаконно організували АТО, "тітушки" вже діяли як скоординований озброєний загін – спільно з правоохоронцями. Зокрема, штурмом передбачалося витіснити протестувальників на площу Михайлівську – а там вже стояли "тітушки", оснащені засобами і зброєю", - заявив Горбатюк

Він нагадав, що "безпосередньо в тому місці було вчинено вбивство журналіста Веремія та 8 протестувальників отримали вогнепальне поранення".

"Нами встановлено безпосередньо особу та повідомлено про підозру особі, яка вчинила вбивство Веремія. Це такий собі Алієв…", - повідомив представник ГПУ

"Особа, яка це здійснювала, встановлена, і на даний час звинувачувальний акт щодо нього розглядається в суді", - додав він.

"Крім того, за цим епізодом притягнено до відповідальності ще 9 осіб, щодо 3 із них звинувачувальні акти перебувають в суді – яким інкримінується вчинення вогнепальних поранень 8 протестувальникам, інші особи перебувають в розшуку", - повідомив Горбатюк.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News