Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія ОБСЄ: Серійні номери відведеної зброї часто не співпадають із паперами

Четвер, 26 листопада 2015, 13:55

Українська сторона і бойовики "ДНР" і "ЛНР" понад місяць зволікають із наданням спостерігачам ОБСЄ переліків відведеної важкої зброї, а серійні номери відведеної артилерійської зброї часом не співпадають з указаними в документах.

Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг на прес-конференції у Києві 26 листопада.

"Стосовно відведення важких озброєнь: за минулий тиждень ми знову відзначили недотримання збереження цих озброєнь у зоні безпеки. З обох боків місця перебування цієї зброї ставали недоступними для місії", - сказав він.

"І ми не змогли 16 листопада провести інспекцію і оцінити їх як безпечні", - повідомив Хуг.

"Жодна сторона на сьогодні ще не надала СММ переліки озброєнь, які ми ще 16 жовтня запросили від обох сторін. Це переліки озброєнь необхідні нам для відстежування результативності відведення важких озброєнь від лінії розмежування", - сказав він.

За словами Хуга, "стосовно озброєнь, передбачених доповненням до Мінського протоколу від 29 вересня, танки, артилерія до 100 мм і міномети до 122 мм – ситуація теж бажає кращого".

"Надто регулярно наші спостерігачі, відвідуючи місця збереження легкої артилерії, відзначають неспівпадіння: серійні номери озброєнь не співпадають із тими, які вказані в письмових документах, серійні номер належним чином не відображені на озброєннях або їх там немає взагалі", - заявив представник СММ ОБСЄ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування