Корчинського затримали у Римі представники Інтерполу

Субота, 28 листопада 2015, 16:03

Представники Інтерполу затримали націоналіста, члена праворадикальної партії "УНА-УНСО" та лідера організації "Братство"  Дмитра Корчинського в аеропорту Рима за поданням Росії.

Цю інформацію підтвердив "Українській правді" сам Корчинський.

За його словами, це сталося "три з половиною години тому", близько 13:30 за київським часом.

"Росія звернулася до Інтерполу з тим, щоб оголосити мене в розшук. Іще достеменно не ясно, по яких справах, по чеченських чи по донбаських", - сказав Корчинський.

"За моєю інформацією, центральне бюро Інтерполу уже визначилося, що це політично вмотивована подача з боку Росії – і тому в розшук мене по цьому запиту не мали брати. Але поки що я все ще знаходжуся в поліції, в аеропорту в Римі", - повідомив він.

Корчинський повідомив, що українські дипломати допомагають йому.

"Одразу включилося посольство українське – і українське бюро Інтерполу так само проявило активність для того, щоб пояснити своїм колегам із центрального бюро Інтерполу, що це політично вмотивована подача з боку Росії", - сказав Корчинський.

Інтерпол не уточнює, чим мотивує Росія вимогу затримати Корчинського. "Це, я думаю, ми будемо знати пізніше. Можливо, завтра", - сказав він.

Корчинський уточнив, що його затримали одразу по прильоту. Він сподівається, що незабаром його відпустять.

У березні 2014 року Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу щодо Корчинського за статтями про публічні заклики до розв'язання агресивної війни й до "терористичної діяльності".

Крім того, у Росії для Корчинського й "інших громадян України, які перебували у лавах УНА-УНСО" заочно обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в рамках кримінальної справи "про створення банди для нападів на російських громадян на території Чеченської Республіки".

Позиція СК РФ така: група представників УНА-УНСО створила збройну банду, яка виступала на стороні чеченських бойовиків.

Дмитро Корчинський, Ігор Мазур і Валерій Бобрович, за твердженням російських слідчих, керували цим угрупованням, до складу якого входили й Олег Тягнибок, і його брат Андрій, і Дмитро Ярош, тепер відомий як лідер "Правого сектора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування