Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії порушили ще одну справу проти Корчинського

П'ятниця, 21 березня 2014, 09:46

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу протии Дмитра Корчинського, лідера радикальної організації "Братство".

Як повідомляється на сайті СКР, справу було порушено за ч.2 ст. 354 КК РФ (публічні заклики до розв'язування агресивної війни з використанням засобів масової інформації) та ч.2 ст.205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності з використанням засобів масової інформації).

"У своїх виступах Корчинський публічно закликав до здійснення терористичної діяльності та розв'язування агресивної війни на території Криму та інших регіонів Російської Федерації. Найближчим часом щодо Корчинського буде винесено постанову про притягнення у якості обвинуваченого", - заявили в СКР.

Для Корчинського та інших громадян України, "які перебували в лавах УНА-УНСО", вже заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту в рамках кримінальної справи "про створення банди для нападів на російських громадян на території Чеченської Республіки".

"І нехай не сумніваються ні Корчинський, ні Ярош та подібні їм, що тяжкі злочини, вчинені на території Російської Федерації, і заклики до них не залишаться безкарними", - пригрозили в Слідчому комітеті.

Тиждень тому в СКР повідомили, що в ході розслідування зіткнень російських військових з чеченськими бойовиками їм нібито вдалося встановити, що ряд представників УНА-УНСО створили озброєну банду, яка виступала на боці останніх.

Корчинський, а також Ігор Мазур і Валерій Бобрович нібито були керівниками цього угруповання. Більш того, в Росії заявили, що до його складу входили поміж інших нинішній лідер ВО Свобода Олег Тягнибок, його брат Андрій і голова Правого сектора Дмитро Ярош.

Раніше РФ вже оголосила в міжнародний розшук Яроша і одного з активістів Правого сектора Олександра Музичка. Басманний суд Москви заочно заарештував Яроша за звинуваченням у закликах до тероризму.

Також СКР порушив кримінальну справу проти посадовців Генпрокуратури України. Крім того, його уваги не уникнув український підприємець, теле - і радіоведучий Геннадій Балашов.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: