Штаб: Заяви "ДНР" про застосування силами АТО "Граду" - вигадка

Неділя, 8 листопада 2015, 12:33

Заяви ватажків "ДНР" про нібито застосування українською стороною реактивної артилерії, зокрема, "Граду", - абсолютна вигадка. 

Про це 8 листопада на брифінгу заявив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

"Офіційно повідомляємо: заяви ватажків бандформування "ДНР" про нібито застосування українською стороною реактивної артилерії - абсолютна вигадка. Україна та її Збройні Сили суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до яких РСЗВ "Град", Ураган, Смерч та інше важке озброєння давно відведено від лінії зіткнення на відстані, погоджені "Мінськом", - заявив він. 

Мотузяник наголосив, що місія ОБСЄ це ретельно зафіксувала, провівши ретельну верифікацію  кожної одиниці відведеної техніки.

Як відомо,  напередодні  бойовики самопроголошеної терористичної організації "ДНР" звинуватили українських військових в обстрілі центру окупованого Донецька з реактивних систем "Град".

Разом з тим українська сторона СЦКК заявила, що представники НЗФ ОРДО/ОРЛО продовжують дестабілізувати ситуацію: обстановка вздовж лінії розмежування сторін різко погіршилася, починаючи з 18 жовтня.

За період з 18 жовтня до 6 листопада українською стороною СЦКК зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню і 361 провокаційний обстріл бойовиками позицій ЗСУ та "сірої зони" з метою викликати вогонь підрозділів Збройних сил України у відповідь.

В СЦКК розцінюють провокативні дії  бойовиків як цілеспрямовані кроки з дестабілізації обстановки, що можуть призвести до зриву процесу відводу озброєнь і подальшої ескалації конфлікту.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування