Березюк просить ще раз спробувати призначити вибори у Кривому Розі

Понеділок, 21 грудня 2015, 10:56

Лідер фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк закликав на цьому пленарному тижні повернутися до спроби призначити позачергові вибори у Кривому Розі.

Про це він заявив у понеділок на погоджувальній раді.

"Давайте ми цього тижня покажемо державі, що вона стоїть не на захисті інтересів одного чи другого претендента, однієї чи іншої партії. Вона стоїть на захисті інтересу вільного волевиявлення, основи свободи цієї країни", – сказав він.

Також Березюк розповів про "відверту, дуже довгу і якісну нічну телефонну розмову" спікера Володимира Гройсмана з представниками громадськості Кривого Рогу.

Під час цієї розмови Гройсман, за словами Березюка, заявив жителям міста, що перед минулою спробою Ради призначити такі вибори він був "за десять кроків до перемоги права на вільне волевиявлення", а сьогодні до цього залишився лише один крок.

Як відомо, 10 грудня Рада спробувала призначити позачергові вибори у Кривому Розі на 27 березня 2016 року, однак для цього не вистачило голосів.

Після місцевих виборів і оголошення переможцем на них кандидата від Опозиційного блоку Юрія Вілкула в Кривому Розі почалися мітинги з вимогою переглянути підсумки волевиявлення.

7 грудня Криворізька міська виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори міського голови у зв’язку з чисельними порушеннями при голосуванні і навмисним зривом перерахунку голосів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News