"Нафтогаз" отримав від "Ostchem" Фірташа 3 млрд боргу

П'ятниця, 25 грудня 2015, 17:44

НАК "Нафтогаз України" отримав 3 мільярди гривень заборгованості від компанії "Ostchem Holding AG" олігарха Дмитра Фірташа.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну.

"МВС порушило кримінальне провадження, арештувало активи компанії "Ostchem". Унаслідок цього кримінального провадження і чітких дій НАК "Нафтогаз" отримав повну суму заборгованості з компанії "Ostchem" Дмитра Фірташа",- сказав голова уряду.

Крім того, Яценюк висловив слова подяки персонально міністру МВС, слідчим  і керівнику НАК "Нафтогаз" за те, що вдалося повернути 3 мільярди боргів.

"Дякую, за те що ми повернули державній компанії 3 мільярди гривень на які майже ніхтоне сподівався. Це і є реальна боротьба з корупцією. Це і є реальна деолігархізація країни", - зазначив він.

Яценюк зазначив, що це тільки перші кроки.

Нагадаємо, 16 вересня НАК "Нафтогаз України" і ДК "Газ України" з одного боку та група компаній "Ostchem" Дмитра Фірташа - з іншого підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіку погашення заборгованості та умов відновлення газопостачання підприємствам групи "Ostchem". 

Як відомо, наприкінці квітня 2015 року газ цих підприємств був заарештований за рішенням суду у зв'язку з наявністю у них боргу за газ, поставлений ДК "Газ України" і "Нафтогазом" з 2009 р. Загальна сума боргу, за яким вже було прийнято рішення суду або триває судовий розгляд, становить близько 2,39 млрд грн.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування