Суд не продовжив запобіжний захід щодо Лукаш

Понеділок, 28 грудня 2015, 18:14
Суд не продовжив запобіжний захід щодо Лукаш

Солом'янський суд Києва не продовжив запобіжний захід щодо екс-міністра юстиції часів Януковича Олени Лукаш і зняв з неї процесуальні обов'язки.

Про це в коментарі "Українській правді" заявив адвокат Лукаш Андрій Смирнов.

До цього рішення Солом'янського райсуду оприлюднив у своєму Facebook колишній голова АП Януковича Андрій Портнов.

 
Ухвала суду щодо Лукаш

Як пояснив "Українській правді" адвокат Лукаш Андрій Смірнов, суд відмовив прокуратурі у продовженні процесуальних обов'язків.

"Мається на увазі зобов'язання з'являтись на перший виклик суду чи слідчого, здача паспортів тощо", - пояснив Смирнов.

Проте, за його словами, Лукаш не буде забирати свої паспорти.

"Ми не хочемо маніпуляцій, чергових криків "зрада". Моя клієнт не забиратиме паспортів і продовжить надалі виконувати усі процесуальні обов'язки. Ми, як ніхто, зацікавлені у розслідуванні цієї справи", - заявив Смирнов.

Він також повідомив, що до Лукаш тепер "не застосовано жодного запобіжного заходу", у тому числі носіння електронного браслета.

Як відомо, Служба безпеки повідомила про "спецоперацію" із затримання Лукаш 5 листопада. Згодом з'ясувалось, що Лукаш до того постійно перебувала в Києві і жила в будинку своєї матері.

6 листопада Печерський суд обрав Лукаш запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Заставу за неї вніс Новинський.

Згодом Печерський райсуд Києва повернув Новинському частину застави в розмірі 2,56 млн гривень, внесеної за Лукаш.

ГПУ підозрює Лукаш у заволодінні коштами державного бюджету в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки під час її перебування на посаді міністра юстиції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування