Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк: Якщо у домівці холодно, не платіть

Неділя, 10 січня 2016, 17:52

У випадку, якщо температура у помешканні не перевищує 12 градусів за Цельсієм, громадянин не повинен сплачувати за рахунком від теплокомуненерго. 

Про це у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" ввечері 10 січня заявив глава уряду Арсеній Яценюк. 

"У випадку, якщо у вашій квартирі температура нижча 18 градусів, повідомте про це або у теплокомуненерго, з яким у вас є договір, або у ваш ЖЕК, або до ОСББ і запросіть комісію, щоб вона склала відповідний акт. При цьому обов'язково запитайте номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок. Протягом 72 годин така комісія має обов'язково прибути і зафіксувати таку температуру", - повідомив Яценюк.

Якщо комісія не прибула протягом 72 годин, мешканець має право самостійно скласти відповідний акт, щоб він був достовірний, потрібно запросити сусідів по будинку, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура дійсно нижча 18 градусів. 

"У тому випадку, якщо температура у вашій оселі 12 градусів, то ви взагалі не повинні сплачувати по рахункку. Але для цього зробіть відповідний акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго і це підприємство зобов'язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений для вашої квартири", - заявив Яценюк. 

"За кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу має бути зменшений на 5%", - заявив Яценюк. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування