Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові під АП вимагають передати справу Іловайської трагедії в суд

Понеділок, 18 січня 2016, 11:04

Під Адміністрацією президента проходить мітинг військових, які вимагають завершення розслідування справи Іловайської трагедії.

Як заявив "Українській правді" колишній командир батальйону "Донбас" і депутат Ради від "Самопомочі" Семен Семенченко, в акції беруть участь представники "Іловайського братства" – бійці батальйону "Донбас", Нацгвардії, ЗСУ та інших добровольчих батальйонів, які були тоді в Іловайську.

Семенченко стверджує, що направленню справи до суду перешкоджає саме Адміністрація президента.

Він нагадав, що проміжний звіт комісії Верховної Ради про цю трагедію був ще в кінці 2014 року і в його висновках вказувалося, що у ній винні тодішній міністр оборони Валерій Гелетей і начальник Генштабу Віктор Муженко, "які не вжили жодних заходів для відбиття російського наступу, що призвело до оточення військ".

Слідство прокуратури тривало до серпня 2015 року, після чого військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що потрібно ще трохи часу для збору додаткових матеріалів, нагадав Семенченко.

"Оскільки я є потерпілим по справі, я знаю, що слідство закінчено і там достатньо доказів злочинної недбалості і керівництво АТО і Генштабу ... минуло ще півроку і всім учасникам процесу стало абсолютно ясно, що розслідування гальмуватися Адміністрацією президента України", – додав він.

Семенченко також заявив, що нинішня акція перша, але не остання і далі все буде "йти по наростаючій".

"Для учасників акції – це справа одного порядку зі справами про розстріл "Небесної сотні", про Дебальцеве, про корупціонерів як часів Януковича, так і нових. Хлопці хочуть справедливості і правосуддя", – додав депутат.

Прикладом такого правосуддя він назвав справу про знищення луганськими бойовиками військового літака Іл-76 14 червня 2014 року, яку вже передано до суду і обвинуваченим по якому проходить генерал-майор Віктор Назаров.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування