Бойовики лише за тиждень 21 раз перешкоджали СММ ОБСЄ

Четвер, 21 січня 2016, 13:36

Бойовики 21 раз лише за тиждень обмежували переміщення місії ОБСЄ і знову не допустили спостерігачів до кордонів Росії з РФ.

Про це повідомив перший заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Минулого тижня 21 раз наше право на пересування було обмежено. І це було зроблено так званими ДНР/ЛНР. Від них ми надто часто чуємо, що їх не поінформували і тому вони обмежують наше пересування і не дозволяють кудись поїхати, бо хтось з нижніх чинів не отримав наказу. Існує міскомунікація командування у ЛНР/ДНР", - сказав він.

Крім того, за словами Хуга, на сході минулого тижня місія намагалася перевірити знаходження важкого озброєння на місцях. "Але на території ДНР і ЛНР ми не знайшли його, тому що нам було не дозволено доступ. Я звернувся до СЦКК і все одно ми не одержали доступу до цих місць зберігання зброї", - повідомив Хуг.

Він також наголосив, що бойовики і досі не допускають місію до кордону Україні і РФ на ділянці, яку контролюють бойовики.

"Поблизу кордону – незважаючи на мандат місії, підписаний 57 державами, і Мінські домовленості – нам не дали можливості виконувати нашу роботу. Бойовики ЛНР не дозволили спостерігачам місії перетнути пункт пропуску біля Дяково у вівторок, що не дало можливості досягти населеного пункту Червоний Жовтень.  Ми не маємо доступу до прикордонних територій з березня 2015 року", - наголосив Хуг.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування